Litello tonnato van gerookte Livar ribeye met tonijnsaus, kappertjes en mosterdzaad

Vitello tonnato: A classic Italian appetiser from northern Italy of thinly sliced veal with tuna sauce and capers. In this version, we use smoked Livar ribeye instead of veal. The smoking accent and marbling of the meat brings just a little more depth to the dish.

Ingredients (for 4 persons)

Voor de tonijnsaus

Voor het ingelegde mosterdzaad

Other trimmings

  1. Maak eerst de tonijnsaus en het ingelegde mosterdzaad. Doe voor de tonijnsaus alle ingrediënten in een blender en mix het geheel tot een gladde saus. Bewaar in een spuitzak of knijpflesje in de koelkast.
  2. Breng voor de ingelegde mosterdzaadjes alle ingrediënten samen aan de kook en giet in een glazen potje of bakje. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
  3. Dresseer het gerecht. Verdeel de gerookte Livar rib eye over de borden en besprenkel met fleur de sel en zwarte peper. Maak een spiraal van de tonijnsaus en doe hetzelfde met de olijfolie.
  4. Verdeel wat ingelegd mosterdzaad en wat kappertjes over het gerecht.
  5. Rasp er tot slot wat citroenrasp overheen en garneer met een paar takjes mizuna.

Make this dish with...

Livar smoked rib eye

 39,85 VAT inclusive