Galia meloen met Livar Prosciutto di Monastero en vinaigrette van vlierbloesem
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 rijpe galia meloen
- 12 plakken Livar Prosciutto di Monastero
- Huacatay
- Gepofte boekweit
- Oost-Indische kers
Voor de vinaigrette van vlierbloesem
- Knoppen vlierbloesem
- Water
- Suiker (1 kg per liter water)
- Citroen, naar smaak
- Olijfolie
- Maak eerst vlierbloesemsiroop. Knip hiervoor de knoppen vlierbloesem van de plant en schud iets uit, zodat er geen insecten meer inzitten. Doe de knoppen in een pan en zet onder met water. Laat dit 24 uur staan. Passeer door een fijne zeef en meet hoeveel liter water je hebt. Weeg daar de hoeveelheid suiker op af en voeg toe aan het water. Voeg vervolgens ook citroen sap en de schil van de citroen toe en breng het geheel aan de kook totdat de suiker volledig is opgelost. Passeer opnieuw door een zeef en laat afkoelen. Zodra de siroop is afgekoeld meng je dit met olijfolie tot een frisse vinaigrette.
- Leg dunne plakjes galiameloen dakpansgewijs in het bord en marineer met de vinaigrette van vlierbloesem. Leg daar de Livar Prosciutto di Monastero op. Werk af met gepofte boekweit, Oost-Indische kers en Huacatay.