Vier Kerst met het Livar drie gangen Kerstmenu
Langzamerhand maken we ons op voor de fijnste tijd van het jaar. We zijn al volop in de feeststemming en helpen je graag om jouw kerst onvergetelijk lekker te maken. Daarom hebben we een speciaal Livar drie gangen kerstmenu samengesteld: Bomvol smaak, verrassende combinaties en natuurlijk met het allerbeste Livarvlees in de hoofdrol. Perfect om indruk te maken op je gasten of om jezelf eens heerlijk te verwennen.
Laat je inspireren door onze feestelijke gerechten en begin nu al met genieten van de voorpret. Ontdek en maak van jouw Kerst een culinair hoogtepunt!
Litello tonnato
Vitello tonnato: Een klassiek Italiaans voorgerecht uit Noord-Italië van dungesneden kalfsvlees met tonijnsaus en kappertjes. In deze variant gebruiken we gerookte Livar ribeye in plaats van kalfsvlees. Het rookaccent en de marmering van het vlees brengt net wat meer diepte in het gerecht.
Livar filetwellington met champignonfarce en truffel
Varkens werden van oudsher ingezet bij de zoektocht naar truffels. De dieren zijn er dol op en weten deze zeldzame paddenstoelen dus goed te vinden. Sterrenchef Robert Levels, van Château Neercanne in Maastricht, creëerde voor dit gerecht een wellington met Livar filet culinair in combinatie met Limburgse champignons en zwarte truffel. Robert Levels: ‘Dit vlees is extra smaakvol omdat de vetkap er nog aan zit. Het spek zorgt voor een onderscheidende smaak.’
Gebakken Livar bloedworst met spekjam, vanille ijs, Manjari chocolade, ahorn-koffiesaus en bergamot
We horen je denken: ‘Bloedworst in een dessert?!’. Maar niets is minder waar. De tegenstrijdigheden van warm, koud, zoet en hartig werkt verrassend goed in dit gerecht. Het het frisse van de bergamot brengt het geheel helemaal in balans. Dus: Denk eens out of the box en blaas je gasten omver met een dessert dat ze absoluut niet verwachten. Het is niet moeilijk om te maken, maar vergt wel wat voorbereiding.