Livar rendang met ingelegde minigroenten, kokosvinaigrette en crunch van pinda en kokos
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de rendang
- 1 kg Livar sucade of procureur
- 400 g jus de veau
- 400 g kokosmelk
- Rendang boemboe
Voor de rendang boemboe
- 3 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1 tl trassie
- 1 el gemalen korianderzaad
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl kurkuma
- 2 el sambal oelek
- 1 tl tamarindepasta
- 4 stengels sereh
- Stuk gember van 2 bij 2 cm
- Stuk verse laos van 2 bij 2 cm
- 8 kaffirblaadjes (van de toko)
Voor de vinaigrette
- 100 ml zonnebloemolie
- 15 kaffirblaadjes
- 1/4 bos koriander
- Kokosmelk naar smaak
Overige garnituren
- Zoet-zure mini komkommer en wortel
- Sliertjes bosui, gekruld op ijswater
- Gefrituurd rijstvel met poeder van Thaise basilicum
- Seroendeng
- Oost-Indische kers
- Ghoa cress
- Basilicum cress
- Mix alle ingrediënten voor de boemboe fijn in een keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg eventueel wat olijfolie toe om de boemboe gladder te krijgen. Snijd het Livar vlees in blokjes en bak rondom bruin in olijfolie. Voeg vervolgende de boemboe toe en bak kort mee. Let op dat de boemboe niet verbrand. Voeg de jus de veau en kokosmelk toe en zet het vuur zacht. Laat het vlees een aantal uur garen totdat het helemaal uit elkaar valt en totdat de vloeistof bijna volledig is ingedikt.
- Laat de kaffirblaadjes 2 nachten trekken in de zonnebloemolie. Haal de kaffirblaadjes uit de olie. Voeg de koriander toe en mix glad in een blender. Passeer door een zeef met stukje keukenpapier of koffiefilter totdat je een mooie groene olie overhoudt. Meng de olie met wat kokosmelk voor een mooie geschifte vinaigrette.
- Werk het gerecht af met de overige garnituren.