Pita met homemade Livar shoarma van de Big Green Egg

Ingrediënten (voor 8 broodjes)

Ingrediënten

Voor de shoarmakruiden

Voor de komkommersalade en de sla

Benodigde accessoires

  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, zonder accessoires, tot een temperatuur van 140 °C. Maal of wrijf voor de shoarmakruiden de kruidnagels, peperkorrels, het korianderzaad, mosterdzaad en komijnzaad fijn in een specerijenmolen, een koffiemolen of een vijzel. Meng alle ingrediënten voor de shoarmakruiden.
  2. Snijd voor de shoarma de procureur in lapjes van ca. 1 centimeter dik. Bestrooi het vlees met de shoarmakruiden. Rijg de procureurlapjes aan het spit; zorg er hierbij voor dat je het vlees steeds een kwartslag draait, zodat het mooi evenwichtig is verdeeld en gelijkmatig zal garen. Bind het vlees als een rollade op met slagerstouw.
  1. Plaats het spit met het vlees in de Big Green Egg en sluit de deksel van de Egg. Laat ongeveer 1,5 uur garen totdat het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 74 °C; deze kun je meten met een kernthermometer.
  2. Schil intussen voor de salade de komkommer en schaaf deze op een mandoline in plakjes van 2-3 millimeter dik. Bestrooi de komkommer met peper en zout en laat in een vergiet
    ca. 1 uur uitlekken.
  3. Knijp de komkommer voorzichtig uit. Pel en snipper de ui en pel de knoflook en hak het teentje fijn. Meng alle ingrediënten voor de komkommersalade en doe in een schaaltje.
  4. Breng als het vlees de aangegeven kerntemperatuur heeft bereikt de temperatuur van de Egg naar 180 °C en rooster het vlees nog circa 15 minuten. Snijd intussen de ijsbergsla in reepjes. Snijd de bieslook fijn, meng door de ijsbergsla en doe in een schaaltje.
  5. Haal het spit uit de Egg en verwijder het slagerstouw. Snijd de shoarma in dunne reepjes van de spit af. Serveer de shoarma met de pitabroodjes, de komkommersalade en de sla.

Maak dit gerecht met...

Livar Procureur

 63,40

Livar Rib Eye

 44,50

Livar Roerbakreepjes

 4,15