Klassischer Burger der Abtei Livar
Ingrediënten (voor 4 broodjes)
Zutaten
- 4 Livar abdijburgers
- 8 plakken Livar ontbijtspek of bakbacon
- 4 briochebroodjes
- 4 plakjes cheddar
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 1 kropsla
- 1 potje augurk
- Ketchup
- Mosterd
Bak de Livar ontbijtspek of bakbacon uit in de pan en leg opzij. Bak in het vrijgekomen bakvet de abdijburgers gaar. Bak de ui in de pan of ui snipper en meng door het gehakt voor het bakken. Leg de ui op de burger samen met het ontbijtspek of de bacon. Leg hier bovenop de cheddar en laat over de burger heensmelten. Snijdt het briochebroodje doormidden en leg met de snijkant omlaag in de pan. Zodra het brood geroosterd is, smeer je de bodem in met ketchup en de bovenkant met mosterd. Leg vervolgens op de bodem een blaadje kropsla en bouw de burger op. Sluit af met de tomaat en augurk.