Grove Livar paté met truffel, kersenvinaigrette en structuren van biet
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de paté
- 500 g Grove Livar paté
- Bakje pistache noten
- Winter- of herfsttruffel
Voor de vinaigrette van kersenbier
- 100 ml olijfolie
- 1 stokje vanille
- 1 flesje kriekbier
Voor de vinaigrette
- 100 ml zonnebloemolie
- 15 kaffirblaadjes
- 1/4 bos koriander
- Kokosmelk naar smaak
Overige garnituren
- Ronde schijfjes gegaarde biet ingestreken met aceto balsamico en dakpansgewijs opgerold tot een roos;
- Schijfjes rauwe chioggia- en gele biet gemarineerd met kersenvinaigrette;
- Crème van rode biet
- Stukjes gegaarde biet, geglazeerd met aceto balsamico;
- Bieten poeder
- Shiso purple
- Haal het merg uit de vanille en laat infuseren in de olijfolie. Laat een nacht staan. Kook het kriekbier in totdat hij mooi is ingedikt. Meng daarna de vanille olie met het ingekookte kriekbier tot een loperige vinaigrette.
- Snijdt plakjes van de paté en bouw een soort terrine op met laagjes paté, pistache en schijfjes truffel. Duw aan en snijd plakjes om te dresseren.
- Dresseer de ingrediënten op het bord.