Livar meets Restaurant WY.

'Mijn gerechten probeer ik zo simpel mogelijk te houden. Goede en smaakvolle streekproducten als vlees van Livar helpen hierbij.'

Wouter Vroonen – Restaurant WY.

Wouter Vroonen en Ylja Berends openden begin oktober Restaurant WY. in Maastricht. Een intiem restaurant om hun visie op gastronomie te delen met gasten. Chef en eigenaar Wouter neemt je mee in de bereiding van één van de gerechten in het menu: Livar buikspek met shiitake en langoustine.
 
Onder de video vind je Wouters samenstelling van de natte pekel die hij gebruikt om het Livar buikspek mee te pekelen.

Samenstelling pekel...

Ingrediënten:
  • 1,4 liter water
  • 90 gram zeezout
  • 10 gram colorozo zout
  • 2 laurier bladeren
  • 10 gram jeneverbessen
  • 10 gram mosterdzaad
  • 10 gram venkelzaad
  • 10 gram peperkorrels
 
Bereiding:
Breng 1,4 liter water aan de kook en giet in een diepe RVS Gastronorm bak. Voeg alle overige ingrediënten toe en laat volledig afkoelen.
Voeg vervolgens het Livar buikspek toe en laat gedurende 12 uur in de koeling pekelen. Dep het buikspek droog en gaar deze langzaam sous vide.