Zuurkoolschotel met Livar rookworst

De zuurkoolschotel van Livar is gemaakt met Livar spekjes. Samen met de rookworst zorgt dit voor een ouderwets ambachtelijke maaltijd. 

Zeer geschikt voor de koude wintermaanden.

DSC03666.JPGIngrediënten (4 pers.)

2 Livar rookworsten
500 g Livar gerookte en gezouten spekblokjes
1 kg aardappelen (kruimig)
200 ml (volle) melk
150 g roomboter
500 g zuurkool (uit het vaatje)
50 g paneermeel
Parmezaanse kaas
Zout
Peper

Benodigdheden

Pannetje
Kookpan
Ovenschaal

Bereiding Zuurkool en Puree
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekjes in een pan zonder boter. Schil de aardappelen in een pan en zorg dat ze net onder koud water staan. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe. Kook de aardappelen 25 minuten gaar en giet ze daarna af. Smelt vervolgens de roomboter en melk samen in een pan, maar laat het niet koken. Pureer de aardappelen en voeg het mengsel van de boter en de melk toe. Breng de puree op smaak met peper en zout. Laat de zuurkool uitlekken. 

Voeg de uitgelekte zuurkool en de spekblokjes toe aan de puree en meng het goed. Doe het geheel in een ovenschaal. Strooi er nog wat paneermeel en eventueel parmezaanse kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmende oven, gedurende 15 minuten op 180°C. 

Bereiding Rookworst
Leg de rookworst in de verpakking in een pan met water (zorg dat de rookworst onder water staat). Verwarm de rookworst totdat deze goed warm is, laat het water niet koken.

Serveren
Serveer de rookworst in schuin gesneden plakken op de zuurkool in een ovenschaal of aparte serveerschaal.  

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl