Stoofpotje van Livar met wortelpuree

Het stoofpotje van Livar wordt gemaakt van de procureur. Samen met de wortelpuree zorgt dit voor een fantastische smaakcombinatie. 


stoofpotje.jpgIngrediënten
1 kg Livar procureur
900 g winterpeen
300 g aardappelen (iets kruimig)
2 teentjes knoflook
2 uien
250 g kastanjechampignons
200 g gedroogde pruimen
1 plak ontbijtkoek
120 g Roomboter
Scheutje melk
300 ml port of donker (abdij) bier
Zout, Peper
Bouillonblokje
Tijm, rozemarijn, oregano

 

BEREIDING LIVAR STOOFPOTJE
Snij de Livar procureur in blokjes. Verhit een klontje roomboter (+/- 20 g) in een (gietijzeren) braadpan. Snij 1 ui en 1 knoflookteentje fijn, bak dit samen met het vlees rustig in een pan en schroei het vlees dicht. Snij de overige ui fijn en snij de kastanje champignons in stukjes van vieren. Weeg 450 gram winterpeen af, schil deze en snij dit in blokjes van ongeveer 3 cm. Dit mag vervolgens in de pan samen met de (eventueel halve) pruimen. Voeg de port of het bier toe, zorg ervoor dat de ingrediënten bijna helemaal onder het bier of port staat. Doe ook het bouillonblokje erbij en voeg naar smaak peper en zout toe, er kunnen eventueel kruiden worden toegevoegd zoals tijm, rozemarijn of oregano. Snij de plak ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe. Laat het vlees minimaal 3 uur sudderen op zeer laag vuur met de deksel op de pan. Roer het vlees af en toe. Het stoofpotje is klaar wanneer de wortelen gaar zijn en het vlees een beetje uit elkaar valt.

 

BEREIDING WORTELPUREE
Schil de aardappelen en de overige 450 gram wortelen. Snij de aardappelen en wortelen beide in stukken, na het snijden mogen de aardappelen wortelen gekookt worden in water, voeg naar smaak nog een beetje zout toe. Giet de aardappelen en wortelen af wanneer het gaar is. Doe het geheel terug in de pan of in een kom. Voeg een beetje peper en zout toe naar smaak, een scheutje melk en 100 gram roomboter. Voor de liefhebbers kan er eventueel nog een fijn gehakt teentje knoflook worden bijgevoegd. Pureer het geheel tot een mooie puree.

 

TIP
U kunt Livar uitgebakken gerookt spek toevoegen aan het stoofpotje, dit geeft een heerlijke smaakbeleving.

Eventueel kunt u broccoli toevoegen als groente.

 

SERVEREN
Serveer het stoofpotje bijvoorbeeld in een mini braadpannetje.

 

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl