Lollie van Livar Paté met witte chocolade en pistachekruim

Op de Wine Professional 2015 hebben we onze Livar Lollie gepresenteerd, bestaande uit een bolletje geitenkaas gewikkeld in een plakje Livar Prosciutto di Monastero. Dit heeft de souschef van Hampshire Hotel Avenarius geinspireerd tot dit verrassende alternatief:

een lollie van Livar Paté met witte chocolade en pistachekruim.

foto Lollie van Livar paté met witte chocolade en pistachekruim.JPG


Ingrediënten:

1x Livar Paté
Witte Callebaut chocolade
Gepelde pistache pitten
Lollie stokjes van ca. 10 cm


Bereidingswijze

Maak met een kleine ijsknijper (maat 70), bolletjes van Livar paté en rol deze in de hand na tot een strak rond bolletje. Doe nu de lollie stokjes in de bolletjes en vries de lollie's licht aan.

Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en plet de pistache pitten in een vijzel of snijd ze met een koksmes fijn. Doop de lollie's in de witte chocolade en dip ze direct met de onderkant in het pistache kruim, en laat uitharden.

Serveer de lollie's op een plank met voorgeboorde gaten of zet ze met een zuignap op het bord vast.

 Bereidingssuggestie van:
Hampshire Hotel Avenarius
Sous Chef: Robbert-Jan te Kulve
Dorpsstraat 2
7261 AW Ruurlo
Tel: 0573-451122
e-mail:info@avenarius.nl
website:www.hampshire-hotels.com

 

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl