Livar-rollade met Italiaanse tomaten-rozemarijnsaus

Dit heerlijke gerecht wordt gemaakt van de Livar-rollade en is afgemaakt met een lekkere Italiaanse tomaten-rozemarijnsaus.


Gerecht voor 7 personen

Ingrediënten
1 kilo doorregen Livar-rollade
olijfolie
1 ui
6 vleestomaten
1 takje rozemarijn (vers)
1 eetl. Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
2 eetl. grillkruiden
1,5 deciliter rode wijn
1 vleesbouillontablet

Bereidingswijze
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Rijg de rollade aan het spit.
Meng 3 eetl. olie met de kruiden en bestrijk hiermee de rollade.
Grilleer de rollade aan het draaispit in 60 minuten bruin en gaar. Laat het vlees afgedekt 10 minuten rusten.
Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit 3 eetl. olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 5 minuten al omscheppende mee.
Voeg de rozemarijn, de wijn, de bouillontablet en de Italiaanse keukenkruiden toe en laat de saus 15 minuten op een matig vuur inkoken.
Snijd het vlees met een glad scherp mes in dikke plakken. Verwijder de rozemarijn uit de saus en schep de saus over het vlees.
Lekker met broccoli en spaghetti met geraspte kaas.

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl