Livar Ribeye met truffel risotto en groene asperges

De livar ribeye is een lekker mals stuk vlees welke afkomstig is uit het voorste gedeelte van de rib.

Livar ribeye met truffel risotto en groene asperges.jpg

Ingrediënten
4 Livar Ribeye van +/- 160 g per stuk
200 g risotto
600 ml runderbouillon
100 ml witte wijn
1 eetlepel truffelsalsa (bijv. van Urbani)
12 groene asperges
1 ui
teentje knoflook
peper en zout
boter
olijfolie

 

BEREIDING RISOTTO

Maak 600 ml runderbouillon.

Fruit in een pan de risotto aan met een beetje olijfolie, een uitje en een teentje knoflook. Blus de risotto af met de witte wijn.

Zet het vuur laag en voeg telkens kleine beetjes van de bouillon toe en blijf goed roeren. Blijf dit herhalen totdat de 600 ml bouillon volledig opgenomen is door de risotto (dit duurt 20-25 minuten).

Proef of de risotto (beet)gaar is.

Voeg 1 eetlepel truffelsalsa toe aan de risotto. Breng de risotto op smaak met peper en zout.

Tip: De runderbouillon mag ook van een bouillonblokje gemaakt worden.

 

BEREIDING RIBEYE

Bak de ribeyes aan in een pan met een klontje boter of wat olie (2 minuten op hoog vuur aan beide zijden). Bak de ribeyes vervolgens in 5-10 minuten gaar op lager vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De ribeye moet wel gaar zijn maar hoeft geen uren in de pan!

 

BEREIDING ASPERGES

Verwijder het uiteinde (1/2 cm) van de asperges.

Gril de asperges tot ze een mooie goudbruine kleur hebben en beetgaar zijn. 

 

SERVEREN

Serveer de ribeye, risotto en 3 groene asperges per persoon netjes op een bord.

 

 

 

 

 

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl