Livar Rack met gepofte aardappel en chimichurri-salsa

Dit recept komt uit Proef magazine nr 8-2012. Hierin word de Livar Rack gemarineerd met verschillende kruiden en honing en gegaard in de oven. Hiernaast word ook nog de Livarsjink gebruikt.

 

Hoofdgerecht voor  4 personen

 

 Ingrediënten

- 1 kg Livar rack

- 100 g Livarsjink, fijngesneden

- 3 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden

- 2 takjes rozemarijn, fijngehakt

- 4 eetlepels vloeibare honing

- 4 eetlepels olijfolie

- 4 middelgrote aardappels, schoongeboend

- 4 eetlepels crème fraîche

- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

 

VOOR DE CHIMICHURRI-SALSA

- 2 dl olijfolie

- Bosje peterselie (blaadjes)

- Bosje koriander (blaadjes)

- Bosje oregano (blaadjes)

- Mespuntje chilipoeder

- 1 eetlepel witte wijnazijn

- Halve theelepel komijnzaad

- 1 teentje knoflook

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Wrijf het vlees in met zout, peper, rozemarijn en 3 tenen knoflook en zet het daarna 60 minuten in de oven. Bedruip het vlees af en toe met het braadvocht.

2. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en plaats deze 60 minuten in de oven (tegelijkertijd met het vlees).

 3. Meng de olie met de honing. Haal het vlees uit de oven, zet de oventemperatuur op 220 graden en besmeer het vlees met het honingmengsel en plaats dit terug in de oven totdat er een mooie goudgele kleur ontstaat.

 4. Bak de fijngesneden Livarsjink droog in een koekenpan. Laat dit afkoelen en meng met de crème fraîche en de fijngeknipte  bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

 5. Voor de chimichurri-salsa: doe de peterselie, oregano, koriander, chilipoeder, een teentje knoflook, het komijnzaad en 2 dl olijfolie in de keukenmachine en meng dit tot er een glad geheel ontstaat. Voeg tot slot de witte wijnazijn toe en breng de  salsa op smaak met wat zout.

 6. Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Verdeel het daarna in porties. Snijd de aardappel over de lengte in  en vul deze met de crème fraîche. Verdeel het vlees over vier borden, leg er de aardappel bij en een eetlepel chimichurri-salsa. Lekker met een frisse salade!

Recept uit Proef Magazine nr. 8 - 2012 

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl