Livar paté met vijgen op een krokante toast

De livar paté met vijgen is een heerlijk voorgerecht. Het gerecht is eenvoudig te bereiden. De combinatie van de paté met vijgen zorgt voor een fantastische smaakcombinatie.

Livar Paté met Vijgen.pngIngrediënten (4 pers.)
250 g Livar paté
4 verse vijgen
100 ml rode port
100 g geleisuiker
1 kaneelstokje
1 stuks steranijs
Munt (+/- 10 blaadjes)
½ wit brood gesneden
Crème de cassis (theelepel)
Citroensap

Benodigdheden
Pannetje
staafmixer
evt. toaster


BEREIDING VIJGENCHUTNEY
Neem 2 vijgen en snij deze beide in 8 stukje, deze hoeven niet te worden geschild. Doe de geleisuiker, rode port en de 10 muntblaadje in een pannetje en voeg de vijgenstukjes toe. Voeg er ook een kaneelstokje en het steranijs bij toe. Als het vijf minuten goed heeft doorgekookt kan het steranijs en kaneelstokje uit het pannetje worden gehaald. Laat de rest nog 5 minuten inkoken totdat het stroperig is. Als het goed stroperig is geworden, nog enkele druppels citroensap toevoegen samen met een theelepeltje crème de cassis. Pureer het geheel met een staafmixer.
De overige 2 vijgen kunnen ook in stukjes van 8 gesneden worden. De stukjes vijg kunnen door het mengsel worden geroerd.

 

BEREIDING TOAST/PATÉ
Toast de sneden wit brood in een toaster of door ze in de pan (zonder olie/boter) te verhitten. De 250 gram paté kan in plakken van ongeveer 1 cm worden gesneden.


SERVEREN
Serveer de toast, de paté en de vijgenchutney om-en-om gestapeld.

 

Tip: de vijgenchutney wordt nog lekkerder als hij een dag eerder is gemaakt

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl