Livar oesters met calvados, appel en roze peper

Een heerlijk gerecht, met Livar oesters en Livar ontbijtspek, van chef-kok Annelieke Rutkowski.

livar_oesters.jpgGerecht voor 4 personen


Ingrediënten

4 Livar oesters ( 190 gr. per stuk)
200 g Livar spek
40 g margarine
1 dl Calvados
4 dl koksroom
2 stevige appels
1 eetl. kristalsuiker
1 tl. fijngestampte , gedroogde roze peper
Mespunt zout
Mespunt chili poeder
Gemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze
Verwarm de hetelucht oven voor op 140°C. 

Omwikkel de Livar oesters met het Livar spek en braad ze kort aan in de margarine. Op smaak brengen met zwarte peper uit de molen.

Leg ze in een ovenschaal en giet de margarine eroverheen. Laat langzaam garen in de oven gedurende 20 minuten.

Reduceer ondertussen in een pannetje de room met de calvados tot een mooie saus. Op smaak brengen met een beetje zout.

Schil de appels en boor uit. Snij iedere appel in 6 plakjes en leg ze in hetzelfde pannetje waar het vlees in is aangebraden. Carameliseer ze op laag vuur met de suiker en de Chili poeder.

Haal het Livar uit de oven, leg de appel erop en schenk de saus erover.
Tot slot de roze peper erover verdelen.

Bereidingssuggestie van eetcafé Pretzels, chef-kok Annelieke Rutkowski.
www.pretzels.nl

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl