Livar Lendefilet met champignonroomsaus en een puree van roseval aardappel.

 

Een heerlijk recept met onder andere Livar Lendefilet en Hollandse champignons.

 

Gerecht voor 4 personen


Ingrediënten

800 gram Livar Lendefilet

500 gram  Hollandse champignons

4 dl room

2 teentjes knoflook

2 sjalotten

1 kg roseval aardappelen

100 gram boter

2 dl melk


Bereidingswijze

Verhit een braadpannetje en doe er vervolgens een lepel boter in en net zoveel zonnebloemolie. Doe peper en zout op de Livar Lendefilet  en bak vervolgens goudbruin. Zet het vlees nu in een voorverwarmde hete lucht oven van 140 graden totdat het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 54 graden. Haal nu het vlees uit de oven en laat het afkoelen op de werkbank. Snij de champignons in vieren en snipper de ui en de knoflook. Fruit de sjalot en knoflook aan in een pannetje en voeg de champignons toe. Blus dit af met de room en voeg peper en zout toe. Laat dit inkoken op een laag vuur voor 10 minuten en bindt dit af tot de gewenste dikte met de roux. Kook de aardappelen tot puree en wrijf door een zeef. Voeg boter en melk naar smaak toe. Zet het vlees terug in de oven op 190 graden hete lucht voor 5 minuten en snij het vlees aan met een glad en scherp mes en dresseer samen met de puree en de champignonroomsaus op het bord. Eet smakelijk!

 

Recept van Floris Roijen

http://www.floriskookt.nl/

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl