Livar Lendefilet met Brand bier saus

Prachtig gerecht van chef-kok Annelieke Rutkowski. In dit recept word de lendefilet van het Limburgse Livarvarken gecombineerd met het Limburgse Brand bier Oud Bruin

 

Gerecht voor  4 personen

Ingrediënten

 2 Livar Lendestukjes (200 gr. per stuk)

2 stevige appels

2 uien

1 flesje Brand oud Bruin

4 el. Rode vruchten compote

1 el. Bruine basterd suiker

50 gr. Margarine

2 el. Limburgse Mosterd

50 gr. peperkoek

1 el. Kalfsfond

Zout en Peper

 

 

 

 

 004 - Livar Lendefilet met Brand Bier Saus.JPG

 

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden . Appels uithollen, zorg dat de onderkant erin blijft, in een ovenschaaltje plaatsen , vul ze met de rode vruchten compote en verdeel de basterd suiker over de appels. Plaats ze gedurende 30 minuten in de oven.

Smelt de margarine in een steelpan . Bak hierin de Livar Lende mooi bruin, breng het vlees op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en plaats het in een apart schaaltje de laatste 10 minuten in de oven bij de appels.  Bak de uien goudbruin in dezelfde margarine in hetzelfde pannetje. Blus de uien af met het flesje Brand Oud Bruin. Voeg de fond , de mosterd en de peperkoek toe en laat inkoken tot een mooie saus.

Serveer de Lende samen met de saus en het appeltje. Ouderwets bij PretZels serveren we er een portie dikke friet bij :)

 

Bereidingssuggestie van eetcafé Pretzels, chef-kok Annelieke Rutkowski.
www.pretzels.nl
Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl