Livar-Haasje gepaneerd met amandelen en tijm

In dit lekkere gerecht wordt het Livar-Haasje gepaneerd met amandelen en tijm.


Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten
500 gr. Livar-haas
2 oude boterhammen (witte)
2 eetlepels mosterd
75 gr. amandelen (blanke)
peper en zout
1 theelepel tijm (gedroogde)
1 ei

Bereidingswijze
Sla de dunne kant van de varkenshaas terug en steek deze vast met een cocktailprikker (of bind het vast met slagerstouw) zodat de varkenshaas overal even dik is.
Klop het ei los met ½ theelepel zout, ½ theelepel peper en 1½ eetlepel mosterd.
Hak de amandelen in heel kleine stukjes.
Verwijder de korsten van de boterhammen, maal het brood tot kruimels en meng het met de amandelen en tijm.
Haal de varkenshaasjes eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het amandelmengsel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak hierin de varkenshaasjes op een matig vuur tot ze rondom bruin zijn en mooi rosé van binnen (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte).
Neem het vlees uit de pan en laat de varkenshaasjes afgedekt 5 minuten rusten.
Zet het vuur onder de pan hoog, blus de jus af met een scheutje water en roer de rest van de mosterd erdoor.
Snijd de varkenshaasjes in plakken van ca. 1½ cm. Serveer de jus er apart bij.

 

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl