Livar-gebraad met Apfelcorn

In dit heerlijke gerecht is de Livar-rib gebruikt. Deze wordt gecombineerd met Apfelcorn.

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten
1 à 1½ kilo Livar-rib (met of zonder been naar keuze)
100 plakken spek
100 g boter
250 gr. champignons (kastanje)
1 glas apfelcorn
1 pot kalfsfond
2 appels (stevig, in reepjes gesneden)
¼ liter slagroom
peper (uit de molen) en zout

Bereidingswijze
Bestrooi de Livar-rib met zout en zwarte peper uit de molen.
Braad de varkensrib aan in 60 g hete boter. Voeg het restant van de boter toe. Schik het spek op het vlees.
Braad de varkensrib gedurende ca. 40 à 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 170°C.
Haal de varkensrib uit de braadpan of -slede en laat deze afgedekt in aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Snijd de kastanjechampignons in vieren.
Voeg de Apfelcorn en de kalfsfond bij de braadboter. Breng aan de kook, eventueel overgieten in een pannetje.
Voeg de champignons, appels en slagroom toe. Laat het geheel even doorkoken. Breng het op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappel Dauphinois en witlofsalade.

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl