Livar Bitterballen

Een heerlijk recept, om de bekende bitterballen van onder andere Livar Procureur, te maken van Floris Roijen

 

Ingrediënten

 200 g Livar nekstuk

1½ dl kalffond

30 g bloem

30 g boter

500 g Livar reuzel

 

 

 

031 - Livar bitterballen.jpg

 Bereidingswijze

De nek op lage temperatuur in de gesmolten reuzel gaar maken op 60°C gedurende 2 uur, of zolang het vlees door en door gaar is. Maak in de tussentijd van kalffond, bloem en boter een dikke salpicon en meng er het fijngesneden Livarnekvlees door. Laat dit opstijven in de koelkast en draai er ballen van. Deze paneren à l’Anglaise (bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel). Frituur ze op 180°C.

 

Recept van Floris Roijen – www.floriskookt.nl
Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl