Goulash Chequeli

Een Hongaarse bereiding met de procureur van het Limburgs Kloostervarken. Chef-kok Michiel de Vlieger van Cometa Culinair heeft deze combinatie bedacht. Dit recept is ook gepubliceerd in Den Haag Centraal op 21 januari 2016.


2016-02-10 Goulash Szekely WM.jpg


Goulash Chequeli

Type gerecht: Hongaars hoofdgerecht
Aantal personen: 8 personen
Doorlooptijd: 2 dagen
Bewerkingstijd: 60 minuten


Ingrediënten

1 kg Livar procureur
400 gr Livar reuzel
2 stuks grote uien (in blokjes gesneden)
1 kg zuurkool (klein gesneden)
1 liter bouillon (naar keuze)
100 gr boter
25 gr zoete paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
1 tl zout
1 tl gemalen peper
1/4 liter zure room
1/2 liter slagroom


Bereidingswijze


1. Neem een flinke braadpan, bak het vlees in porties, op hoog vuur, bruin aan in de reuzel. Haal het vlees dan uit de pan.

2. Doe de uien en paprikapoeder in de pan en schep een paar keer om. Voeg het vlees weer toe en giet hier de bouillon bij tot het vlees net onder staat.

3. Doe de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur sudderen tot het gaar is. (ca. 1 uur)

4. Voeg de zuurkool, tomatenpuree, boter, room (2x), peper en zout toe.

5. Schep het voorzichtig om en laat dit nog een half uur doorstoven zonder deksel.

6. De volgende dag op een laag vuur opwarmen en serveren met zacht gekookte, bloemige aardappels.

 

Gemaakt door:  Michiel de Vlieger
Bedrijf: Cometa Culinair 
Contact: www.cometaculinair.nl 
Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl