Gekarameliseerd Livar Buikspek

In deze bereidingssuggestie wordt het Livar buikspek gemarineerd in een mooie mix van verschillende kruiden. Vervolgens wordt het buikspek gegaard en voor het serveren gekarameliseerd met rietsuiker. 

Voorgerecht voor 10 personenV102530-001 - Gekaramelliseerd Livar buikspek - Floris Roijen.jpg

Ingrediënten
3 stuks steranijs
2 kaneelpijpjes
4 theelepels zwarte peper
2 theelepels koriander korrels
1 theelepel venkelzaad
½ theelepel kruidnagel
125 gram grof zeezout
2 eetlepels suiker
1 theelepel fijngesneden knoflook 
1 bosje tijm
½ bosje rozemarijn 
1,5 kg Livar Buikspek z/zw

Bereidingswijze
Alle specerijen in een droge pan roosteren op het vuur. Vervolgens fijn cutteren. Dit mengen met de rest van de ingrediënten en hier het Livar buikspek mee insmeren. Dit 48 uur laten marineren en vervolgens goed afspoelen. Gaar het spek in de oven in groente bouillon ongeveer 3 uur op 140° C.
Extra:
Voor een extra smaaksensatie kunt u het Livar buikspek tenslotte karameliseren op de vetkant met rietsuiker.

Recept van Floris Roijen – www.floriskookt.nl

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl